Parochie Pulderbos
Kerk Pulderbos

Parochie Pulderbos

De parochie Pulderbos ontstond volgens de overlevering vermoedelijk rond een Mariakapel in de buurt van de Willeboerebeek. Aanvankelijk moet het een boomkapel geweest zijn met een houten lievevrouwen beeldje.

De legende gaat dat het beeldje, meermaals meegenomen, telkens weer naar zijn plaats terugkeerde.

Een zijden draad leidde van de kapel naar de plaats in het dorp waar later de kerk zal worden gebouwd waarin het beeldje een plaats zal krijgen.

Het was dan ook voor de hand liggend dat de nieuwe parochie die in de dertiende eeuw ontstond vanuit Pulle, uiteindelijk werd toegewijd aan Onze Lieve Vrouw. De patrones van de parochie werd Onze Lieve Vrouw ten hemel opgenomen.

Ook vandaag nog speelt de devotie voor Onze Lieve Vrouw een rol in het spirituele leven van onze parochie. Zo kennen we de jaarlijkse processie op 15 augustus, het wekelijkse rozenhoedje in de kerk en de oase van rust bij onze boskapel.

Verder kent onze parochie een bloeiend verenigingsleven dat met enthousiasme het gemeenschapsleven mee ondersteunt.

Contact persoon

e-mail Telefoonnummer
Mv. Ria Geys ria.geys@skynet.be

Permanentie: elke eerste en derde maandag van de maand van 10:00 tot 11:00 uur.

Adres: Dorp 33

Tel: 0474 88 49 60 (nummer van contactpersoon)

Niet in de maanden juli en augustus