Welkom op deze christus Koning-viering! Welkom op de plek waar we even stilstaan bij wat Chiro en ons jaarthema betekent. En daarom begin ik even opnieuw: Willkommen, Bienvenue, Welcome, Bienvenidos.
Dit jaar willen we verder kijken dan onze neus lang is met ons jaarthema: Grenzeloos Chiro.

Dit jaarthema, wordt hier vandaag wel heel erg duidelijk. Vandaag treden we sowieso buiten de kleine grenzen van onze parochie. Welkom aan alle chiro’s van Groot-Zandhoven! Het doet deugd om te weten dat ook anderen chiro willen maken!
Vandaag is het Christus-Koning. Wat betekent dit eigenlijk voor ons vandaag? Als ik aan een koning denk dan zie ik voor mij heel wat sprookjes: Sneeuwwitje, assepoester, de kikkerkoning… Telkens weer een verhaal van een jongen of een meisje die koning of koningin wordt. Zij ervaren heel wat moeilijkheden, maar overwinnen ze steeds weer. Dat is ook zo in onze chiro. Van sloebers tot aspi’s groeien wij na tegenslagen zoals pesterijen, verdriet, uitdagingen maar ook grote vriendschappen, overwinningen en gelukte zaken. Zo kunnen wij als een koning in moeilijke omstandigheden toch overeind blijven staan.
En Christus-Koning: Jezus, ook al leefde hij meer dan 2000 jaar geleden, hij leefde ons voor welke waarden van verbondenheid, respectvol omgaan met anderen, … wij vandaag en alle zondagen willen waarmaken in onze Chiro.